Saltar al contenido CASTELLANO - VALENCIÀ

Banners

Alertas 112

Agenda

« agosto, 2020 »
lun mar mié jue vie sáb dom
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Projecte Canyet

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi continua col·laborant en el projecte Canyet de reintroducció del voltor comú (Gyps Fulvus) a les nostres comarques. Es tracta d'un projecte, promogut per la Fundació FAPAS, molt interessant i que encaixa perfectament dins dels criteris generals de sostenibilitat així com dins de les pautes (plans i projectes d’actuació) que marca l’Auditoria Ambiental Municipal d’Alcoi en allò relacionat amb la “Conservació del Patrimoni Natural” i, més concretament, en el manteniment d’aquest patrimoni i de la biodiversitat. Per tot això, l’Ajuntament fa seu el projecte donant-li tot el seu suport i comprometent-se a dur-lo a bon terme, sempre dins del criteris que es marquen des de la Coselleria de Medi Ambient. En l'any 2005, mitjançant l'Ordre de 22 de febrer, de la Conselleria de Territori i Habitatge (DOGV 4966, de 15-03-2005), es va declarar reserva de fauna el Canyet de les Pedreres de Sant Cristòfol (de propietat municipal d'Alcoi) i es van aprovar les normes de protecció així com les limitacions d'ús d'aquesta reserva.

Gràcies a la perseverança i al treball continuat dels membres de FAPAS-Alcoi, estem aconseguint que la població de voltors de la Mariola siga un referent a tota Espanya.

De fet, ja s’ha consolidat una població de 80 exemplars de voltor comú a la Serra de Mariola. Malgrat que la major part es troben a les proximitats del barranc del Cint, s’ha detectat que una parella de voltors a fet niu a l’àrea de Huit Piletes, al terme de Cocentaina.

Pel personal del FAPAS-Alcoi, es fan el treballs d'anellament de les cries de voltor. Amb açò les aus poden ser identificades i controlades en els seus desplaçaments. Els treballs, però, de vegades resulten complicats, ja que per a accedir als nius s’ha d’escalar. Des que l’any 2000 FAPAS-Alcoi mamprengué aquesta iniciativa han nascut un total de 15 exemplars de voltor a la Serra de Mariola. D’altra banda, 28 parelles han fet niu i s’hi han estabilitzat al barranc del Cint. A més, hi ha altres espècies d’aus que també s’hi han instal·lat. El personal de FAPAS-Alcoi està elaborant un cens amb les dades de les colònies de voltors d’aquestes comarques. Aquesta informació serà tramesa a una central nacional que fa el seguiment de les poblacions d’aquesta espècie. Així, en la relació oficial corresponent a 2009 s’inclourà, per primera vegada, la província d’Alacant. Aquesta situació no es produïa des del segle passat.

Si voleu més informació sobre aquest projecte, visiteu la web de Fapas-Alcoi.

Voltor comú

Voltor comú

Voltor amb ales obertes

Voltor amb ales obertes

Procés d'anellament

Procés d'anellament

Subministrament de menjar

Subministrament de menjar