Noticias

Publicada el día 16/07/2020
«Transició ecològica! Creuen el socialistes?»

La regidora de Compromís Guillem, afirma que «al Ple del 26 de novembre de 2018, el grup Compromís va presentar una moció per tal de reduir els residus als nostres rius, i a hores d’ara, tot i haver-se aprovat encara no s’ha posat en marxa».

La defensa de l’ecologia és un dels temes continus que es presenten tant a comissions informatives com a plenaris. La reducció de plàstics d’un sol ús a les festes de Sant Jordi i Mig Any, la neteja d’abocadors il·legals... són exemples d’algunes de les propostes de Compromís, i no totes han sigut escoltades.

L’any 2018 Compromís va demanar la incorporació de xarxes al clavegueram d’aigües grises que drenen als rius, per tal de recollir tots els plàstics i demés residus i evitar així, que acabaren al riu o a la mar.

Guillem afirma que «la nostra companya Climent, presentà aquesta moció que va ser aprovada, i encara no s’ha fet realitat. Pràcticament dos anys després continuem tenint el clavegueram que drena al riu sense xarxes. Parlem d’un mesura ràpida i econòmica, amb un baix cost de manteniment. Aleshores, de què aprofiten els Plens? Per què fem propostes si després d’aprovar-les no les posen en marxa? Si una mesura tant senzilla com aquesta no s’aplica, el primer que ens fa qüestionar és si realment el govern d’Alcoi creu en la transició ecològica de veritat».