Noticias

Publicada el día 12/11/2015

En marcha la tercera edición del programa desayuno saludable

Un any més torna a estar en marxa el programa ‘Esmorzar Saludable’ que pretén Promoure hàbits alimentaris saludables en alumnes d’infantil i primària. Realitzat per ‘NutrifPharm”, està dirigit a escolars de 5 i 6 anys, el primer any es va fer als centres públics, l’any passat va haver dos concertats també i aquest any està previst que es realitze en la majoria dels col•legis d’Alcoi

Aquest projecte que ha començat aquesta setmana, arriba a la seua tercera edició i planteja la incorporació dels jocs i els contes com a eina eficaç per a instaurar i potenciar hàbits saludables d'alimentació en els xiquets des de les aules.

Les diferents activitats (xerrades i tallers) per als alumnes d’ aquest projecte es desenvolupen sempre utilitzant una metodologia participativa, que indueix als alumnes a reflexionar. En aquest sentit, el principal objectiu és ajudar als escolars a descobrir les seues possibilitats, a que participen, a que formen noves actituds i a que adquiresquen conductes més saludables. Aquest programa es complementa amb tallers i xerrades per a pares, mares i ensenyants.

Els objectius generals del projecte Esmorzar Saludable són:
• Promoure hàbits alimentaris saludables en alumnes de 5 i 6 anys.
• Contribuir a la prevenció del sobrepés i obesitat infantil potenciant factors de protecció front a aquestes malalties (hàbits alimentaris correctes i exercici físic).
• Implicar en aquesta tasca a pares i docents.
• En especial, augmentar i consolidar l’hàbit d’esmorzar adequadament cada matí, com a mesura de prevenció del sobrepés i l’obesitat infantil.

El regidor d’Educació Alberto Belda, destaca que “ja és el tercer any que el nostre Govern duu endavant el projecte Esmorzar Saludable un instrument que permet la generació i enriquiment de coneixements i actituds protectores front als factors causals més coneguts de sobrepés i obesitat en la població infantil, un problema de salut entre els escolars al qual no podem deixar de prestar atenció”. Belda també ressalta que “aprendre jugant amb els seus companys ajuda als xiquets a millorar les seues aptituds socials, a cooperar, a descobrir les seues pròpies capacitats i habilitats, i a buscar solucions prenent les seues pròpies decisions”.

En les anteriors edicions es va arribar en el curs 2013/14 a 240 alumnes mentre que el curs passat van ser 254.

Aquest any s’han incorporat més centres i alguns estan a l’espera de concretar les dates.

 

En dos años han participado en el programa casi 500 escolares