Publicacions del Gabinet

Portada llibre El Petrólio. Ajuntament d'Alcoi

Un important i impactant episodi de la nostra història contemporània descrit per Pep Jordà, il·lustrat d’una manera exquisida per Rosanna Crespo, editat per l’Ajuntament d’Alcoi i revisat pel Gabinet de Normalització Lingüística en commemoració del 150 aniversari dels dramàtics fets ocorreguts a la nostra ciutat l’any 1873. Edició adreçada al públic infantil i juvenil. «Qui perd orígens, perd identitat».

El Petrólio (Ajuntament d'Alcoi) (pdf)

 • Els Reis vingueren a peu. Joan Valls Jordà. Ed. a cura de Josep Lluís Santonja i Ximo Victoriano (2013).

  Portada 'Els reis vingueren a peu'

  Edició actualitzada i revisada del sainet de Joan Valls al qual se li ha donat coherència textual i lèxica, precedida d’una interessant i curiosa introducció de la història i del context de la creació de l’obra. Protagonitzat per dues famílies alcoianes, una de ben pobra i l’altra d’empresaris, aquest sainet -representat dues vegades però que no va arribar a editar-se mai- narra la vinguda dels Reis d’Orient a peu a causa de la nevada de 1926.

  Com a curiositat, hi podeu trobar el Ban reial del 1977 escrit pel nostre poeta.

  Els Reis vingueren a peu (BIVIA, memòria digital d'Alcoi)

 • El borum i els gospins. Lèxic tradicional d’Alcoi en l’obra de Joan Valls Jordà: una aproximació.Eugeni S. Reig. Regidoria de Política Lingüística Ajuntament d’Alcoi (2017).

  Portada 'El borum i els gospins'

  Aquest treball d’investigació recopila 122 paraules i 40 expressions pròpies del parlar alcoià de l’escriptor Joan Valls ben particulars i interessants per motius ben diversos i que, sovint, no trobareu als diccionaris.

  Llibre El borum i els gospins Eugeni S. Reig
 • Des del meu racó. Selecció d’articles, estudis i ressenyes. Eugeni S. Reig. Regidoria de Política Lingüística Ajuntament d’Alcoi (2019)

  Portada 'Des del meu racó'

  Extens recull d’articles, reflexions i estudis molt diversos sobre temes relacionats amb el lèxic, la normativa, els usos, les maneres de dir, etc. amb l’esperit crític i documentat que caracteritza l’autor.

  Llibre Des del meu racó Eugeni S. Reig
 • Guia per a usar un llenguatge igualitari en l’Administració Local. Empar Minguet i Tomàs. Aj. de Silla i Agència de Promoció del Valencià (AVIVA) (2018)

  Portada'Guia llenguatge igualitari'

  Guia de llenguatge inclusiu i igualitari per a l’Administració Local creada i editada per la xarxa d’agències de promoció del Valencià AVIVA, de la qual forma part l’Ajuntament d’Alcoi a través del Gabinet de Normalització Lingüística.

  Manual de llenguatge inclusiu (pdf)