Exàmens de valencià

Temaris i models d'examen per nivells

JQCV

CIEACOVA

Enllaços d’interès

Convocatòries

On examinar-me

On estudiar i examinar-se (pdf)

Quant als exàmens, atés que la JQCV actualment (2024) ofereix una sola convocatòria, podeu plantejar-vos una formació reglada (EOI), de la CIEACOVA (universitats valencianes) o bé a les proves de certificació equivalents a les de la JQCV en altres comunitats autònomes de l'estat (Catalunya, Balears i Andorra).

I, si necessiteu més informació, podeu adreçar-vos al nostre Gabinet de Normalització Lingüística de l’Ajuntament d’Alcoi (tel. 96 553 71 21) o d’altres municipis (Cocentaina, Muro…). Estem a la vostra disposició.

Universitats valencianes (CIEACOVA). La UPV organitza exàmens de diferents nivells per a tota la ciutadania. Ofereix 2 convocatòries anuals.

La Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV). És l’organisme oficial que dona una certificació administrativa de coneixements de valencià. Actualment, té una oferta molt limitada perquè només ofereix una convocatòria anual (en el mes d’octubre) i només dona l’opció d’examinar-se a un nombre determinat de persones triades per sorteig, per tant convé estar alerta per no perdre l'oportunitat d'examinar-se.

Altres territoris. També podeu examinar-vos en qualsevol altre territori (Catalunya, les Illes Balears o Andorra), ja que els títols són equivalents i podeu obtindre’n la certificació corresponent. Hi ha 2 convocatòries anuals (gener i maig) de tots els nivells.

L'EOI, només examina i dona la titulació als alumnes. Ja no hi existeixen els exàmens lliures.

Consulta de resultats i revisió d'exàmens JQCV

Resultats

Revisió d'exàmens